T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

Gıda Güvenliği Koordinasyon Kurulu Toplandı

Yayın Tarihi : 17.02.2016

İlimizde gıda güvenliği sorunları ile mücadele edebilmek, mevcut gıda mevzuatı çerçevesinde denetim etkinliğinin arttırılarak üretilen ve tüketilen gıda maddelerinin güvenirliğini maksimum seviyeye çıkartabilmek ve tüketicinin güvenli gıdaya ulaşmasında izlenecek yolun belirlenmesi için oluşturulan Gıda Güvenliği Koordinasyon Kurulunun 2016 yılının ilk toplantısı İl Müdürlüğümüz toplantı salonunda gerçekleştirildi.

Aksaray Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN başkanlığında gerçekleştirilen kurul toplantısına, İl Müdürümüz Bestami ZABUN, Gıda ve Yem Şube Müdürümüz İlhan AKBAL, Halk Sağlığı Müdürlüğünden Şube Müdürü Müge GENÇEL, Aksaray Belediyesi Zabıta Müdürü Murat ÇOBAN, Fırıncılar Pastacılar Lokantacılar Esnaf Sanatkârlar Odası yetkilisi, Tüketici Hakları Koruma Derneği Başkanı Yakup SARI katıldı.

Toplantıda açılış konuşması yapan Vali Yardımcısı Şahin BAYHAN Tarım ve Kırsal Kalkınma Stratejik planında gıda güvenliğinin önemini vurgularken 2015 yılında yapılan çalışmalardan dolayı İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Belediye ve Halk Sağlığı Müdürlüğüne, teşekkür ederek 2016 yılı çalışmaları için başarı dileklerinde bulundu.  Sivil Toplum Kuruluşlarının da üzerine düşen görevlerin en iyi şekilde yürüteceğine inandığını belirtti.

Daha sonra söz alan İl Müdürümüz Bestami ZABUN ise; Halkımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşabilmesi için İl Müdürlüğü olarak gerekli denetimleri yaptıklarını ve 2016 yılında da yapmaya devam edeceklerini belirtti.

Gıda ve Yem Şube Müdürümüz İlhan AKBAL 2015 yılında yapılan gıda güvenliği çalışmaları hakkında katılımcılara sunup yaptı.

Toplantıda; Pazar yerlerinde satılan et ve et ürünleri, süt ve süt ürünleri ve diğer gıda maddelerinin açıkta ve soğuk zincir kırılarak satışının engellenmesine yönelik tedbirler, toplu tüketim ve satış yerlerinde gıda güvenliği ve güvenilir gıdaya ulaşmasında oluşacak sorunların önlenmesine yönelik mevcut yasal gıda mevzuatı çerçevesinde kurumların ortak denetim yapmaları, ürün kalitesinin üst seviyelere çıkarılarak israfın önlenmesine, gıda üretenlerin ve tüketicilerimizin eğitim, doküman, basın ve yayın araçları kullanılarak STK larla birlikte bilinçlendirilmesine yönelik kararlar alındı.