Müdürümüz Bülent SAKLAV Taptuk Köyünde Keçi
İşletmesi Ziyaretinde Bulundu. İl Müdürümüzün Taptuk Köyünde yapmış olduğu ziyarete K.T.V.
Şube Müdürü Mehmet ERCAN da iştirak etti.
Konu hakkında İl Müdürümüz Bülent SAKLAV yaptığı
açıklamalarda şunları söyledi.
"Aksaray Merkez Taptuk Köyünde 400 baş keçi
işletmesine sahip Seyit YALÇIN ve Orhan YALÇIN adlı üreticiler keçi sütü ve
peyniri üreterek geçimlerini sağlamaktadırlar.
Son yıllarda özellikle keçi sütü ve keçi
peynirine olan rağbet artmaktadır. Özellikle yaz aylarının vazgeçilmezi olan
dondurma üretimi, pastaneler tarafından özellikle keçi sütü
ile kalite ve aroması artırılmaktadır. Keçi peyniri de İlimizde koyun
peynirinden sonra tüketicilerimiz tarafından talep edilmekte, taze olarak satın
alındıktan sonra, bünyesindeki fazla suyu özel makinelerde sıkıldıktan sonra
kışlık peynir ihtiyacı olarak başta; çömlek kaplara, plastik bidonlara ve
derilere basılarak belli bir
süre olgunlaştırılmaya bırakılmaktadır. İki-üç aylık olgunlaşma
sürecinden sonra tüketime hazır hale gelen koyun ve keçi
peynirleri içeriğindeki zengin kalsiyum ve besinlerce halkımız
tarafından büyük bir beğeni ile tüketilmektedir.
Bugün burada Taptuk köyünde ziyaretinde
bulunduğumuz Yalçın Kardeşler de yaz döneminde günlük olarak 120
Kğ keçi peyniri üreterek Kğ fiyatını 25-30 TL
arasında satarak yoğun bir müşteri talebi olduğunu ve keçi
peyniri talebine yetişemediklerini ifade etmişlerdir. İl Müdürlüğü ve
Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği ile birlikte küçükbaş
hayvanlarımızın aşılaması, kayıtlarının tutulması, üreticilerimizin eğitim ve
yayım faaliyetlerinden istifade ederek daha bilinçli ve sürdürülebilir
hayvancılık yapmalarının sağlanması amacıyla bizlerde her
zaman üreticimizin yanında olmaya devam edeceğiz."