Konu
hakkında İl Müdürümüz Bülent SAKLAV
yaptığı açıklamalarda şunları söyledi.
“Bakanlığımız, gıda
güvenilirliğinin sağlanması, haksız rekabetin önlenmesi ve tüketici sağlığının
korunması amacıyla İl Müdürlüğümüz Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü Kontrol
Görevlileri tarafından 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve
Yem Kanunu kapsamında ilimizde faaliyet gösteren, gıda üretim, satış ve toplu
tüketim ve yem işletmelerine risk esasına göre belli aralıklarla resmi
kontroller gerçekleştirilmektedir.
Bu kapsamda denetim
faaliyetleri; Rutin Denetimler, Alo Gıda 174 ihbar hattına gelen ihbar ve şikâyetlere
istinaden yapılan denetimler, HACCP Tetkikleri, Onay İşlemleri, numune alma, izlenebilirlik
ve takip denetimleri ve İl Müdürlüğümüze yapılan yazılı ve sözlü şikâyetlere istinaden
gibi nedenlerle yapılmaktadır. Bu bağlamda; İlimizde bulunan toplu tüketim ve satış
işletmelerine Müdürlüğümüz Gıda Kontrol Görevlileri tarafından İl Müdürümüz
Bülent SAKLAV’ ın refakat ve katılımlarıyla resmi denetimler gerçekleştirilmiştir.
Bu denetimlerde; işyerlerinin 5996 Sayılı Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda
ve Yem Kanunu ve ilgili mevzuat hükümlerine uygun olarak çalışıp çalışmadığına
bakılmış, işletmelere mevzuat hükümleri hakkında gerekli bilgilendirmeler
yapılmıştır.
Hâlihazırda İlimizde;404 üretim,2689 satış ve toplu tüketim yeri ve 146 adet yem işletmesi
faaliyet göstermekte olup bu işletmelerin denetimlerine Müdürlüğümüz kontrol görevlileri
tarafından titizlikle devam edilecektir.” Dedi.