T.C. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı

‘’Aksaray’a KOP İle Çoban Evleri ve Ağıllar Yerleşiyor Yaylalar Şenleniyor ‘’

Yayın Tarihi : 14.09.2018

​Aksaray Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ,  Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği Başkanlığı ile ortaklaşa yapılan ''Aksaray'a KOP İle Çoban Evleri ve Ağıllar Yerleşiyor Yaylalar Şenleniyor ''adlı proje kapsamında yapılan,  KOP İdaresi Başkanlığı tarafından finans edilerek  gerçekleşen ve  Yapılcan köyünde düzenlenen programla çiftçi Taner Üçkulak' a Ağıl ve Çoban Evleri teslim edildi.

Programa Aksaray Tarım ve Orman Müdürümüz Bülent Saklav, Aksaray Koyun ve Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, Aksaray Süt Birliği Başkanı Esat Zengin, Aksaray Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği Başkanı Bekir Kayan ve Çiftçiler katıldı.

 Programda konuşma yapan  İl Müdürümüz Bülent Saklav "Kırsal kalkınma programı kapsamında il müdürlüğümüzce yürütülen ve KOP tarafından desteklenen "Aksaray'a KOP ile çoban evleri ve ağıllar yerleşiyor yaylalar şenleniyor " isimli projemizin açılış törenine hoş geldiniz diyerek söze başlayan il müdürümüz ''Nüfusun%80 tarım ve hayvancılıkla geçimini sağladığı ilimizde küçükbaş hayvancılığımız gerek bakanlığımız tarafından yapılan desteklemeler gerekse uygulanan projeler sayesinde son yıllarda hem sayı hem üretim olarak büyük ivme kazanmıştır. Tarım İl müdürlüğümüz , KOP İdaresi, Aksaray damızlık koyun keçi yetiştiricileri birliği başkanlığı ile hazırlayıp uygulamış olduğumuz projemiz de küçükbaş hayvancılığı kendisine meslek edinmiş olan 20 çiftçimiz ve çobanımız hayatını kolaylaştırmış bulunmaktayız. Vermiş olduğumuz portatif ağıllarda küçükbaş hayvanlarımız meralarda güneşten rüzgardan yağmurdan ve hastalıklardan korunacaktır kilit sistemi de hem yetiştiricilerimizin hem de arazide görevlerini yapan veteriner hekimlerimiz işlerini kolaylaştıracaktır. Küçükbaş sürüsünün sağlıklı verimli ve sahibine kazanç getirmesi büyük ölçüde çobana bağlıdır.  Peygamber mesleği olan ve bu kadar önem arz eden çobanlık mesleği yapılabiliyor ve cazip hale getirmek projemizin amaçlarından biridir. Projemizin toplam Bedeli 1 milyon 276 bin TL olup % 75'i KOP İdaresi tarafından % 30'u yetiştiricilerimiz tarafından çiftçi katkısı olarak karşılanmaktadır. Ben bu vesile ile bu projeye emeği geçen kop idaresinde damızlık koyun yetiştirme birliği ne teşekkür ediyorum" Dedi.